28 Haziran 2016 Salı

Kitaptan Filme: Harry Potter and the Goblet of Fire Kısım II

KİTAPTAKİ YENİLİKLER

Filme eklenen karakterleri, dikkat çekici yeni öğeleri inceleyerek biraz daha detaya girelim.

Düşünseli: Kitaptaki en sevdiğim obje. Harry, konuşmak için gittiği Dumbledore'un odasında yalnız kalınca bunu bulup kurcalıyor. İçinde Dumbledore'un anıları ve düşünceleri var. Kafasına fazla gelen düşünceleri akıtıp sakladığı bir tür arşiv. Mükemmel bir fikir bence. Unutmadan, saklamadan Düşünseli'ne anılarınızı akıtın, lazım olduğunda arkanıza yaslanıp izleyin.

Rita Skeeter: Gelecek postasının yalancı ve sevimsiz röportörü. Harry ile yaptığı röportajdan sonra hiç söylemediği şeyleri söylemiş gibi gösterecek, Harry'ye olan antipatiyi artıracaktır. Hermione, Krum ve Harry arasına çalkantılı bir aşk üçgeni olduğu dedikodusunu yayar. Malfoy'un da desteğini almaktadır.

Cho Chang: Harry'nin ilk kitaptan beri fark ettiği ve hoşlandığı kız. Bu kitapta nihayet onu dansa davet eder. Red yanıtını aldığında hayal kırıklığına uğrar.

Olympe Maxime: Hagrid gibi bir yarı-dev. Fransa'daki Beauxbotons Akademisi'nin müdiresi. Hagrid'le önce çıkarı için daha sonra gerçekten yakınlaşır. Tüm öğrencileri kızdır.

Igor Karkaroff: Viktor Krum'un okul müdürü. Aynı zamanda bir eski Ölüm Yiyen. Günahlarını itiraf edip Azkaban'a gittikten sonra serbest bırakılıyor. Sert bir karakter.

Barty Crouch: Baba Barty Crouch eski Sihir Bakanı. Karkaroff'un ve kendi oğlunun da aralarında bulunduğu Ölüm Yiyenleri mahkum eden kişi. Çok düşmanı var. Kitabın sonunda kendi oğlu tarafından öldürülüyor. Oğul Barty Crouch ise bu filmin kilit karakteri. Oynayan kim? İşte burası çok çok keyifli: David Tennant. Yani gelmiş geçmiş en iyi Doctor Who. Kendisine yalnızca iki sahnede yer verilse de zevkle izleyeceğinize bahse girerim.

Victor Krum: Bulgaristan Quidditch takımının medar-ı iftiharı. Dünyanın en iyi ve en popüler Arayıcısı. Ron kendisine başlarda hayran olsa da, daha sonra Hermione balo için kendisi yerine Krum'a evet dediği için düşmanı gibi davranıyor.

Fleur Delacour: Beauxbotons Akademisi'nin Üç-Büyücüler Turnuvasındaki temsilcisi. Kendisi bir veela, yanına yanaşan insanları etkisi altına alıyor ve kendisine hayran bırakıyor. Bu etki alanına kapılan ve ona yaklaşınca sersemleyen kişi elbette Ron.

Cedric Diggory: Hogwarts'ın Harry haricindeki diğer Üç-Büyücüler Turnuvası temsilcisi. Alacakaranlık serisinden hatırladığımız Edward Cullen oynuyor. Ne yazık ki karakterin ömrü çok uzun sürmüyor.

Alastor Moody: Hogwarts'ın yeni Karanlık Sanatlara Karşı Savunma hocası. Kitabın başından neredeyse sonuna kadar Harry'nin yanında babacan bir tavır sergiliyor. Dersin bir önceki hocası Lupin gibi bir dost karakter olduğuna iyice ikna olduğunuz anda hakkındaki gerçekler ortaya çıkıyor.

Ölüm Yiyenler: Lord Voldemort'un savunucularına verilen ad.

Karanlık İşaret: Dünya Quidditch şampiyonasından sonra beliren işaret. Kötü şeylerin geleceğine, Voldemort'un güçlendiğine işaret. Aynı zamanda tüm Ölüm Yiyenlerin kolunda bu işaret var.

Ludovic Bagman: Spor Bakanı. Bahis oynamayı seven bir adam. Üç-Büyücü Turnuvası boyunca Harry'ye yardım etme çabası, sonuna kadar şüphe çekici bir karakter olduğuna inanmamızı sağlıyor. Kendisi zamanında Crouch tarafından Ölüm Yiyenlere bakanlık bilgilerini sızdırmakla suçlansa da aslında bunu bilerek yapmadığı, masum olduğu anlaşılıyor. Tek suçu düzenbaz bir kumarcı olması. Fred ve George'la girdiği iddiayı kaybetmesi üzerine ödediği paranın kaybolan para olmasından da anlaşılıyor.

Ev cini Winky: Dobby'nin arkadaşı. Crouch'ların ev cini. Quidditch'te işini iyi yapamadığı için kovuluyor. Daha sonra Hogwarts'ta mutfakta işe başlıyor.

Bertha Jorkins: Spor Bakanlığı'nda çalışan bir büyücü. Crouch'un oğlunu evinde sakladığını öğrendiği için hafıza büyüsüne kurban gidiyor. Daha sonra Voldemort onu bulup hafızasındakileri öğrendikten sonra artık ona ihtiyacı kalmadığı için Bertha'yı öldürüyor.

Hiç yorum yok: